Kurucular
AyÅŸegül Algan
BaÅŸkan
Ä°stanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Ä°nsan hakları ve demokrasinin farklı alanlarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluÅŸlarında yöneticilik rolleri üstlendi. Bu derneklerin çalışma alanlarında yayın faaliyetlerinde bulundu, etkinlikler düzenledi. Pek çok projenin tasarlanmasında ve yürütülmesinde görev aldı. Kültür, sanat ve medya alanlarındaki projelerde koordinatör, yapımcı, eÄŸitmen olarak çalıştı; çalışma alanlarıyla ilgili makaleler kaleme aldı. Sivil toplum ve medya iliÅŸkileri, sosyal fayda iletiÅŸimi, kültür hakkı baÅŸta olmak üzere farklı alanlarda çalışmalarını sürdürüyor, projeler geliÅŸtirmeye ve uygulamaya devam ediyor.
Kelemet ÇiÄŸdem Türk Kentel
Başkan Yardımcısı
Ä°stanbul Üniversitesi’nde medya iletiÅŸimi ve marka yönetimi, Anadolu Üniversitesi’nde Uluslararası Ä°liÅŸkiler eÄŸitimleri aldı. Etnik ve kültürel kimlikler üzerine çalışmalar yürüttü. Çalışma alanı ile ilgili yazı ve röportajları çeÅŸitli gazete ve dergilerde yayınlandı. YaÅŸamın kıyısında kalmış meselelerin konuÅŸulduÄŸu ve üç yıl süren “Sil BaÅŸtan” televizyon programını hazırlayıp, sundu. Dezavantajlı gruplar ile saha çalışmaları yaptı. 2015-2018 yılları arasında çadırda yaÅŸayan 18 Roman aile için baÅŸlattığı “Teneke Mahalle Ortak Bir Gelecek” çalışması birçok kamu kurumu tarafından örnek proje seçildi. 2014 yılından bu yana iÅŸ dünyasının ve sivil toplum çalışmalarının içinde toplumsal meseleler üzerine düÅŸünüyor, kurucusu olduÄŸu Novidies Medya A.Åž ve AVÄ° – Art Venue Ä°zmir’de kültür sanat, iletiÅŸim ve medya alanında çalışıyor. Saha çalışmaları yürütüyor, etnik ve kültürel kimlikler üzerine araÅŸtırmalar yapmaya ve yazmaya devam ediyor. Son yıllarda tarım kültürü üzerine düÅŸünüyor, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tarım politikaları ve tarım ekonomisi üzerine eÄŸitim alıyor.
Mustafa Kara
Genel Sekreter
Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü mezunu. 1995 yılından bu yana medyanın farklı alanlarında çalıştı. Gazete ve televizyonlarda Haber MüdürlüÄŸü, Kültür ve Ek Yayınlar EditörlüÄŸü, Genel Yayın KoordinatörlüÄŸü gibi görevlerde bulundu, köÅŸe yazıları ve tiyatro eleÅŸtirileri kaleme aldı, kültür dergisi ve yayınevi yönetti. Güncel politik programlar ve haftalık kültür sanat programları hazırlayıp sundu. Bir süre Almanya’da yaÅŸadı, göçmenlere yönelik çok dilli gazete ve belgesellerin hazırlık ve yayın süreçlerinde yer aldı. Uluslararası projeler kapsamında “Dijital ÇaÄŸda Haberin DönüÅŸümü”, “Hak Odaklı Gazetecilik”, “Sosyal Medya Araçları” gibi konularda eÄŸitimler verdi. Avrupa BirliÄŸi’nin CultureCIVIC programının desteÄŸiyle “Türkiye’de Kamusal Tiyatro Deneyimleri” üzerine bir video serisi hazırladı. Sanat üzerine çalışmalarını kurucusu olduÄŸu Sahneden.Net ve Tiyatro… Tiyatro… Dergisi’nde sürdürüyor, medya üzerine eÄŸitimler vermeye ve serbest gazetecilik yapmaya devam ediyor.
Prof. Dr. Erkan Saka
Yönetim Kurulu Üyesi
Ä°stanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü ile Medya ve Ä°letiÅŸim Sistemleri Yüksek Lisans Bölümleri öÄŸretim üyesi ve Ä°letiÅŸim Bilimleri Doktora Programı’nın Program Koordinatörü. Lisans ve yüksek lisans derecelerini BoÄŸaziçi Üniversitesi’nden, doktorasını antropoloji alanında Rice University (Houston, ABD)’de tamamladı. UC Irvine Antropoloji Bölümü ve MIT Bilim ve Teknoloji Çalışmaları Bölümü’nde misafir araÅŸtırmacı olarak bulundu. Yeni medya kültürleri, dijital gazetecilik, dijital antropoloji alanlarında dersler verdi, akademik kariyeri boyunca sayısız makale yayınladı, sunum yaptı, profesyonel roller üstlendi, çeÅŸitli toplum kesimlerine yönelik eÄŸitimler verdi. 2004 yılından beri sürdürdüÄŸü bir blogu (www.erkansaka.net), yeni medya kültürlerine odaklanan çok platformlu bir medya üretim merkezi olan SosyalKafa (www.sosyalkafa.net) adlı bir projesi var.
Hanife Dağıstanlı
Yönetim Kurulu Üyesi
Ä°stanbul Teknik Üniversitesi’nde lisans ve Münih Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans dereceleri ile mimarlık eÄŸitimini tamamladı. Serbest mimarlık faaliyetine devam ediyor ve Ä°stanbul Mahkemeleri’nde uzmanlık alanlarıyla ilgili bilirkiÅŸilik yapıyor. KurulduÄŸu 2014 yılından itibaren gönüllüsü olduÄŸu Oy ve Ötesi DerneÄŸi’nde pek çok görevde bulundu, yöneticilik yaptı. 2023 Mart ayından bu yana Kadıköy Belediyesi Afet GönüllülüÄŸü Projesi kapsamında CaferaÄŸa Mahallesi’nde çalışmalar yürütüyor. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde CaferaÄŸa Mahallesi Muhtarlığı’na seçildi ve sivil toplumdan edindiÄŸi deneyimle bu görevini sürdürüyor.
Prof. Dr. Ferhat Kentel
Kurucu Üye
Ferhat Kentel 1981’de ODTÜ’de iÅŸletmecilik lisans eÄŸitimini tamamladıktan sonra 1983’te Ankara Üniversitesi SBF’den yüksek lisans ve 1989’da Paris, Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS)’den sosyoloji doktora derecesi aldı. Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü’nde, Ä°stanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde ve kapatılan Ä°stanbul Åžehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öÄŸretim üyesi olarak çalıştı. 2020’de kuruluÅŸunda yer aldığı “BAYETAV – Bir Arada YaÅŸarız EÄŸitim ve Toplumsal AraÅŸtırmalar Vakfı”nın 2024’e kadar genel koordinatörlüÄŸünü yürüttü. Ortak çalışma ürünleri olan Euro-Türkler, milliyetçilik, Ermeniler ve kır mekanları üzerine araÅŸtırma kitapları yayınlandı. Türkiye’de ve yurtdışında çeÅŸitli kitap ve dergilerde gündelik hayat ve duygu sosyolojisi alanlarında, yeni sosyal hareketler, din, Ä°slâmi hareketler, aydınlar, etnik cemaatler üzerine makaleleri yayımlandı.
Sinem Saka
Kurucu Üye
Radyo TV, FotoÄŸrafçılık, Halkla Ä°liÅŸkiler ve Grafik Tasarım konularında eÄŸitim aldı. Uzun yıllar süren televizyon programcılığı deneyimini, dijital trendleri takip eden yaratıcı projeler geliÅŸtirerek devam ettiriyor. Dijital Yapımcı ve Kreatif Direktör olarak kolaylaÅŸtırıcısı olduÄŸu projeler dışında teknolojinin farklı disiplinlere entegrasyonu konusunda eÄŸitimler tasarlıyor ve hayata geçiriyor. Yapay zeka teknolojileri ve insanların arasındaki iliÅŸkilerin oluÅŸturulmasına, ÅŸekillendirilmesine katkı saÄŸlamayı amaçlıyor. Medya yapımcılığı ve teknolojiye entegrasyon eÄŸitimleri veriyor. Son yıllarda NFT, Metaverse, Blockchain, Web3 ve üretken yapay zeka konularında araÅŸtırma ve uygulamalarına devam ediyor.